Istoricul Adunărilor lui Dumnezeu din România

Organizatia "Adunarile lui Dumnezeu" s-a nascut in focul trezirilor care au avut loc la inceputul secolului al XX-lea. Cei ce au luat parte la aceasta trezire au fost umpluti cu Duhul Sfant, tot asa cum El a fost revarsat peste ucenicii si urmasii lui Isus la sarbatoarea Rusaliilor. Cei care au participat la aceasta trezire au fost numiti Penticostali. Ei au experimentat vorbirea in alte limbi, ca semn al primirii Botezului cu Duhul Sfant, tot asa cum s-a intamplat si in ziua Rusaliilor. Au avut loc si alte manifestari supranaturale, ca profetia, talmacirea limbilor, convertirile spirituale, vindecarile (Fapte 2).

       Cu exceptia unor statistici mondiale legate de revarsarea Duhului Sfant de-a lungul secolelor, miscarea si-a facut aparitia la Topeka, Kansas, SUA, in ianuarie 1901, cand Duhul Sfant a purtat pe aripile sale trezirea in diferite parti ale pamantului. Participantii la aceasta miscare care au fost botezati cu Duhul Sfant, nu au fost bine primiti de bisericile din care faceau parte. In replica, multi au rupt relatia cu denominatiunile din care faceau parte si au format diferite organizatii. Distanta si comunicarea limitata au contribuit la izolarea rapida a bisericilor penticostale una de cealalta.

Image

In 1913, o publicatie penticostala "Cuvant si Marturie" a facut un apel bisericilor independente, chemandu-le sa se adune pentru partasie si unitate doctrinala. Prima intalnire a noii organizatii Penticostale a avut loc in Hot Springs, Arkansas, in aprilie 1914, unde s-au adunat peste 300 de lideri de biserici, si abia dupa trei zile petrecute in rugaciune, au inceput sa discute organizarea noii miscari. Bisericile independente reprezentate au decis sa formeze o noua organizatie in care biserica locala sa aiba autonomie deplina. De aceea pana astazi, Adunarile lui Dumnezeu cred in autonomia bisericii locale. Astfel a luat fiinta Consiliul General al Adunarilor lui Dumnezeu. Dupa numai doi ani de activitate, organizatia nou fondata devine constienta de necesitatea emiterii unor standarde doctrinale.

       In Romania, aceasta organizatie a functionat pana in anul 1950, cand a fost inchisa de autoritatile comuniste, asa cum s-a intamplat si cu Biserica greco-catolica. Dupa 1989, Adunarile lui Dumnezeu au fost reinfiintate, si in prezent, Romania numara zeci de Biserici si pastori din aceast a denominatie. Persoana care a avut viziune pentru începerea noii organizatii este Rev. Bobby Beard, care a fost misionar si director pentru Europa de Est a organizatiei Assemblies of God.

Contact

P.O.Box 76-132 cod 062590
București, România Str. Răsăritului 59, sector 6
cod 061203
Tel/Fax:+40-21-777-0795
+40-722.356.625

Conducere

Presedinte: Dr. Ioan Ceuta
Email: mmceuta@yahoo.com

Vicepresedinte: Pastor Mihail Mandoiu
Email: mandoiumihail@yahoo.com

Secretar General/Trezorier:
Pastor Iosif Fabian
Email: joseph_fabianro@yahoo.com

Versetul anului

„Ştiţi că n-am ascuns nimic din ce vă era de folos şi nu m-am temut să vă propovăduiesc şi să vă învăţ înaintea norodului şi în case.”

Faptele Apostolilor 20:20